Room2sleep Guides Svensk pølseret er en simpel og god dansk klassiker

Svensk pølseret er en simpel og god dansk klassiker

Svensk pølseret er trods navnet en ægte dansk klassiker. Faktisk er retten ukendt for svenskerne, med mindre de har været et smut forbi Danmark. Det siges, at navnet stammer fra danskere, som har været på lejrskole i Sverige, og hvor man ofte endte med at lave en sammenkogt ret af resterne de sidste dage, heriblandt en sammenkogt ret med pølser. I dag er retten en gammel kending hos mange danske familier, hvor retten i stedet er rykket ind i hjemmene frem for at blive serveret på lejrture.

 

Glæd dine børn med svensk pølseret

Svensk pølseret er især velegnet til børnefamilien, hvor det gerne må gå hurtig og samtidig falde i børnenes smag. Retten kan dog nydes af alle, også voksne med barnlige sjæle. Typisk indgår der pølser og kartofler blandet sammen med en sovs lavet af løg, tomatpure, paprika, fløde og mælk. Serverer man retten for sine børn, er der stor sandsynlighed for at de vil kaste sig over den, da børn som bekendt er vilde med pølser. At se sine børns glade ansigter, er dog ikke den eneste fornøjelse, man kan opnå ved at servere retten. Svensk pølseret tager nemlig ikke særlig lang tid at lave, så på dage hvor man har travlt eller bare ikke gider at lave mad, så kan man meget hurtigt slippe afsted med svensk pølseret. Det er faktisk hurtigere at klaske en svensk pølseret sammen, end det er at hente take away, og så slipper man også for den dårlige samvittighed.

Sådan laver du den klassiske svenske pølseret

Der er selvfølgelig forskellige måder at lave svensk pølseret på, men her følger en typisk måde at gå til den på. Man starter med at skrælle kartoflerne og skære dem i mundrette bider. Dernæst koger man dem i letsaltet vand i omkring 10-12 min. Imens kartoflerne koger, svitser man hakket løg i noget fedtstof, indtil det begynder at tage farve. Dernæst tilsætter man paprika og pølser og lader det svitse med. Når der er gået et par minutter, tilsætter man tomatpure, paprika, fløde og mælk og lade det småsimre i yderligere et par minutter. Nu kan man tilsætte de kogte kartofler, evt. smage til med salt og peber og drysse friskklippet purløg ud over, og så er retten klar til at blive serveret.

Svensk pølseret kan også laves på andre måder

Selvom den klassiske pølseret smager godt i sig selv, så er der også rig mulighed for at eksperimentere med ingredienserne. Man kan fx variere mellem de pølser, man bruger. Her kan man bruge alt fra den klassiske svinepølse, til en pikant oksepølse til en mild kyllingepølse. I stedet for udskårne kartofler kan man også servere kartoffelmos, pasta eller ris til. Vil man gøre retten en smule sundere, da den ikke jo ikke topper med point på sundhedsskalaen, så kan ma også tilføre forskellige grøntsager såsom gulerødder, blomkål, eller rodfrugter.  Sulten ? Så læs mere her: https://romanovich.dk/svensk-poelseret.

Related Post